Annons:
Etikettallmänt
Läst 5444 ggr
[LenaB]
2007-10-11 22:48

Metoder mot mobbning blir lag.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vad är det som behövs för att folk ska fatta att det är allvar i mobbing.

Skolor ska vara skyldiga att använda beprövade metoder mot mobbning. De metoder som av forskningen anses verksamma ska listas i skollagen.

- På många skolor lägger man ned rätt mycket kraft men det ger ingen effekt, det gäller att använda de som fungerar, säger skolminister Jan Björklund.

Regeringen har avsatt 40 miljoner kronor för att skolverket ska kartlägga vilka metoder som är bäst.

Aftonbladet text-tv Publicerad: 2007-04-22 aftonbladet.se

Av: LenaB

Artikel från

www.aftonbladet.se

Bilder från

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('LenaB'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('LenaB', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-10-11
Annons:
medde
2007-10-14 13:30
#1

Vet inte hur det fungerar att skolan har sina skyldigheter. Vi har inte sett något av detta, min tös har blivit mobbad från sexårsversamheten även i 1:an, blivit slagen, hånad till det värsta sexuelltförnedrad. Då detta hände sade rektorn endast att  "så här är barn". Vad gör man då? när skolan inte gör något.

Om ni visste hur många tårar som fallit från min lilla tjej, även om jag ska vara ärlig då hon somnat så har även jag brutit samman i tårar. Nu har vi varit tvungena att byta skola eftersom skolan inte gjorde något åt detta på ett bra sätt. usch vad jobbigt detta var att skriva.Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Alexej
2007-10-14 18:21
#2

Tycker det är fruktansvärd när skolan nonchalerar mobbing just med orden: Så här är barn.

Det borde inte bara vara deras lagliga ansvar utan också deras ansvar som medmänniska och vuxen att stoppa all form av mobbing och hjälper de svaga.

Hur går det med din dotter idag?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

medde
2007-10-14 19:57
#3

Jag sitter och "trummar" på en anmälan på skolan som ska in till skolverket. Men den har hamnat i skymundan pga jag har angerat mig i tösen. Även varit så knäckt av detta hon har fått stått ut med.

Men tösen min har bytt skola, det gjordes efter sommar lovet, visst har svårt i grupp för hon väntar sig att hon ska få spö eller vara tjockis, dumhuvud mm.Men till min stora glädje det går framåt med stora steg för henne. Börjar bli en glad tjej när hon ska till skolan, ingen kallar ju henne elaka saker samt utsätter henne för våld nu. Detta var ju vardagsmat förut.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Alexej
2007-10-14 20:59
#4

Får gåshud av det. Stackars tjej. Viktigt att du har bra kontakt med lärarinnan som kan uppmärksamma alla förändringer och informerar dig direkt. Som föräldrar märker man ofta sist vad som händer i skolan.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

[LenaB]
2007-10-14 21:34
#5

Känner du inte att du får respons från skolan och att det blir en snabb förändring så tycker jag att du ska skicka iväg din anmälan. Stå på dej!! Jag vet vilken kamp du genomgått och gör fortfarande, hela familjen påverkas av sånt här.

Kram på dej. Lena.

medde
2007-10-14 21:55
#6

Måste säga att anmälan måste in. Skolan hon gick på har inte gjort något för at hjälpa oss alls, När hon vart sexullt förnedrad var det ingen som frågade hur min tös mådde, varken läraren,skolsyster inte någon alls. Dom som gjorde detta var 2 st flickor i åk 2, dom fick ingen anmärkning eller nått, för att som rektorn sa,"ja men dom skäms ju lite, man måste lära sig att lägga locket på".

Det som fick mig att tappa tron på denna skola var att inget gjordes för min tös. Lärare samt rektor tyckte att det var lite hennes fel som hon är aktiv och kanske inte läser dom sociala koderna rätt. Det var alltså min tös fel!!! att hon vart slagen. mobbningteamet tyckte inte att det var mobbing för det ofta olika barn som slog henne. Då är det inte mobbbing sa dom, fast hon vart slagen dagligen så gott som. Förstår ni vilken hård motvind jag går i?.

Den nya skolan är privatskola, Ledsnat på komunala, men dom verkligen tar hand om min flicka, stödjer och hjälper henne. Har lite svårt att skriva om min tös, känsligt ämne, men ni ska veta vad det samtidigt känns skönt at få skriva av sig om allt som hänt, men tårarna flödar samtidigt ner.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
[LenaB]
2007-10-14 22:10
#7

Ja, jag känner verkligen med dej medde. Ni måste få upprättelse och skolan måste få sig en riktig uppdragning. De får inte göra så här. Nu går inte din tös där men tänk alla andra som blir mobbade där. Den skolan verkar ju inte ha nån handlingsplan för mobbing. Det kan de visserligen ha och struntar i den…

medde
2007-10-14 22:30
#8

Detta är en bra länk att läsa ,men vad gör skolan inget. http://www.skolverket.se/sb/d/1320/a/5664  Har även talat med BO juristen Lars A…. har tappat namnet på han nu när jag sitter här, men han säger även samma sak. Anmäl skolan detta är för mycket för en liten tjej att ta, Samt att han frågade hur min tös mådde, så skönt att höra någon fråga det.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

[LenaB]
2007-11-06 08:24
#9

Hej Medde!

Hur har ni det? Går det bättre i skolan? Har du skickat in dina papper till Solverket?

Lena.

medde
2007-11-06 13:21
#10

#9 Det har inte gått alls, ang anmälan har jag skrivit den minst 100 ggr sedan rivit sönder den för att göra en ny. Känner lite att jag har ingen ork. Men jag vet att jag måste ta itur med detta för min tös skull samt även min egen. Har hört från den andra mamman som anmält denna skola att komunen ska ta över ansvar för anmälan eftersom skolan är nerlagd sedan i sommras.

Men i den nya skolan går det bara bra, jag har en liten tjej som nu börjar bli glad varje dag hon ska till skolan. Ingen har kallat henne tjockis, hora mm som var förut vardagsmat för henne. Samt inte heller slagen en ända gång.Bara det vanliga som barn är. Jag har till och med vågat att lämna komunen för att åka till stan en gång vilket var en omöjlighet förut.

Men som sagt jag SKA ta detta med anmälan, det är viktigt även för andra barn som råkar ut för det min tös varit med om. Då lärarna samt rektorn endast tycker att "så är barn", att bli utsatt på detta sätt min flicka vart. Kanske jag behöver lite hjälp och stöd.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

[LenaB]
2007-11-06 14:59
#11

Bra att du försöker ta tag i det. Du kommer att klara av det galant!! Alla behöver vi stöd och uppmuntran i bland. Vad bra att det går bättre nu och att hon mår bättre. Ingen förtjänar att bli behandlad så som din flicka blivit.

Det där om att barn bara är så….det hoppas jag verkligen inte! Han var väl tvungen att säga nåt och så blev det en groda. Jag har också fått höra detta men köper det inte för en sekund.

Lena.

Upp till toppen
Annons: