Annons:
Etikettallmänt
Läst 3658 ggr
[LenaB]
2/4/08, 10:16 PM

Australien: Rekordskadestånd.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Miljoner i skadestånd till elev som misshandlats och mobbats sedan 6-års ålder.

Mobboffer får rekordersättning

En australisk tonåring har tilldömts skadestånd i miljonklassen för den långvariga mobbning han utsattes för på lågstadiet.

En domstol i delstaten New South Wales tilldömde på måndagen den i dag 18-årige Benjamin Cox ett rekordhögt skadestånd för mobbning med motiveringen att de dagliga trakasserierna har förstört hans liv.

Läs mer i länken nedan:

 http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_227725.svd     

Relaterade länkar

Av: LenaB

Relaterad länk:

   www.svd.se

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('LenaB'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('LenaB', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-02-04
Annons:
SusanneStromstedt
2/5/08, 10:36 AM
#1

Det är bra att beloppen blir stora!Kanske det blir vanligt att kolla upp hur våra barn mår i skolorna då och hjälpen hinner fram i tid../Susanne

patchezz
2/7/08, 9:05 PM
#2

Ja, men vad hjälper pengar när allt redan är förstört. Visst är det bra med skadestånd men dessa pengarna borde de lägga på att förebygga mobbing tycker jag. En person som blivit så pass mobbad att man funderat på att ta livet av sig tror jag inte pengar har så pass stor betydelse att det hjälper en så mycket. Man mår ju redan jätte dåligt och det går inte att ta tillbaks.

magnus38
7/8/08, 6:16 PM
#3

Pengar kan inte få en att glömma denna mardröm som en mobbad person känner.

jag vet vad det säger jag blev mobbad i skolan sen förskolan till nians slut…hela mitt liv vart ett helvete jag tänkte många gånger att ta mitt egna liv jag tog en överdos med tabletter jag hittade. jag hatade mitt liv så mycket att jag inte ville mer..

Gronstedt
7/10/08, 2:05 PM
#4

Visst, det blir inte bra för att man får pengar, men pengar kan ändå hjälpa en att ta sig bort från problemen, till exempel genom att man kan flytta någonstans där inte minnena finns, eller genom att man har råd att vara sjukskriven eller att betala terapi. Så jag är definitivt för skadestånd. Pengar betyder inte allt, men de kan göra livet väldigt mycket bekvämare! Men egentligen borde skadestånden svida hos förövarna också, inte bara hos skolansvarige.

Jag tycker det ska finnas pengar till BÅDE skadestånd och förebyggande arbete.

[LenaB]
7/10/08, 8:04 PM
#5

Rätt Gronstadt, det är synd att förövarna inte behöver stå för något. Samhällstjänst på sommarlovet kanske…bara en tanke som poppade upp.

Upp till toppen
Annons: