Allmänt

12-åring misshandlad av sina skolkamrater.

2007-11-24 22:28 #0 av: [LenaB]

Mobbad och misshandlad under lång tid. 12-åring misste nästan livet!

SAMLAR VETERANBILAR SAMLAR VETERANBILAR Joel samlar på veteranbilar. "Mina favoriter är Dusenberg", säger han. Foto: FRIDA LENHOLM

Plågad alla år i skolan

Nu har Joels föräldrar anmält övergreppen

FÄLLFORS

Joel Lundström, 12, utsattes för så allvarlig misshandel av sina plågoandar att han höll på att mista livet.

Skolan gjorde inget för att stoppa mobbningen.

Nu har pojkens föräldrar polisanmält trakasserierna.

fallfors NYHETER-20s21-SKOLA-78_438 Fällfors skola ser idyllisk ut. 82 elever. Små klasser. Men ända sedan Joel började på skolan har han mobbats. Efter jullovet övergick mobbningen i grova sexuella trakasserier och allvarlig misshandel. Foto: frida lenholm NYHETER-20s21-FAMILY-746_438 Joels Lundströms föräldrar Urban och Camilla såg ingen annan utväg än att polisanmäla pojkarna som låg bakom. "Det här ska inte sopas mattan vilket skolan försökt göra. Därför går vi ut nu och berättar", säger föräldrarna.

Sedan 1,5 års ålder lider Joel Lundström av den kroniska njursjukdomen nefros.

Den ovanliga sjukdomen gör att vätska samlas i kroppen vilket får hans ansikte att svullna.

Under alla år han har gått på Fällfors skola har han mobbats.

Grova trakasserier

- Det finns lärare som agerat och gjort insatser genom åren, men sammantaget är det alldeles för lite, säger pappa Urban Lundström.

Joel är dock inte den som ger upp. I perioder har det varit lugnt och han har kunnat koncentrera sig på plugget. När han ställts utanför har han ägnat sig åt sitt stora intresse - veteranbilar.

Men den senaste tiden har allt förvärrats, efter att en av Joels plågoandar råkat ut för en personlig tragedi.

Pojkarna utsatte Joel för grova sexuella trakasserier. De använde han kinder som boxboll. De slog honom i huvudet och de hoppade på honom och höll fast honom så han inte kunde andas.

Vågade inte berätta

Joel vågade inte berätta för sina föräldrar. Den enda som till slut vågade slå larm var en annan pojke som berättade för sina föräldrar.

- Nu när vi vet allt Joel utsattes för är vi tacksamma över att han över huvud taget överlevde, säger föräldrarna.

Tillsatte utredning

Först sedan lokaltidningarna rapporterat om fallet i lördags tillsatte skolan en utredning.

- Det som hänt är väldigt väldigt tråkigt och jag är ledsen för Joels skull för allt han råkat ut för, säger skolans rektor Elisabeth Öhlund.

I går beslutade skolan att Joel ska få en personlig assistent under hela skoldagen.

Men det vill Joel själv inte ha.

- Jag vill vara som de andra och inte ha med mig någon hela tiden, säger han.

Thomas Gustafsson

Relaterade länkar

aftonbladet.se

 

Av: LenaB

Datum för publicering

  • 2007-11-24

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2007-11-24 23:32 #1 av: V-lang

Fy vad jobbigt att inte våga berätta för sina föräldrar, stackars pojk vad han måste haft det jobbigt. Jag hoppas verkligen att det blir bättre för honom nu, han vill ju bara vara som dom andra...det är ju så man kan gråta.

Vad jag inte kan begripa är hur det kunde få hålla på så lång tid utan att det uppdagades i en så liten skola, den är ju under all kritik..där om någonstans borde det väl inte förekomma mobbing tycker man.  

Anmäl
2007-11-24 23:47 #2 av: AnneN

Kan bara säga, fy vad hemskt!Gråter

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2007-11-25 22:41 #3 av: Wiizy

Stackars barn. :(

Anmäl
2007-11-26 10:26 #4 av: [LenaB]

Ja, så fruktansvärt hemskt för pojken! Kan bara ana hur föräldrarna mår... Hur kan sånt här få hända och under en så lång tid!

Vh LenaB

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2007-11-26 10:31 #5 av: Faxlin

Det är väl de som plågat honom som ska gå med vakthundar hela dagen. Inte han.
Stackars pojke.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-11-26 10:59 #6 av: Gronstedt

Det vore något - låt mobbarna ha personliga assistenter i släptåg hela dagarna. Det är ju mobbarna som behöver ändra sitt beteende!

Anmäl
2007-11-26 12:52 #7 av: lena1

det är hemskt...så hade min grabb det i femman, och han blev ju utanför ordentligt pgr av det...men tur i oturen så har jag ju varit hemma pgr av en rygg skada,så jag blev en invetarie i klassen, och samarbetet mellan mig och eleverna och läraren funkade hur bra som helst,jag kände många ggr att så här ska det inte vara jag ska inte behöva vara i klassen för att min son ska må bra.....men jag tog det och det utvecklade sig till något positivt...grabbarna har än idag inge problem med att jag visar mig i skolan osv osv,deras kompisar tycker det bara är skitkul och högst normalt....ska tilläggas att jag inte behöver ha det så idag,vill bara ge en liten vink om att det kan bli något positivt av det hemska också.

skrattade faktiskt åt min yngsta i fredags,han skulle till syon för att välja inför gymnasiet,och han hade mycket väl kunnat gå dit själv,men den gubben är så långdragen det tycker jag själv också,så sonen ville att jag skulle följa med för jag har en förmåga att få sådana att skynda på lite hehe...det gick så bra så :-))),fick reda på att det är inte många föräldrar som följer med,eller så kommer föräldrarna utan eleverna.....och jag sade spontant då att det är väl inte jag som sak välja?? utan min son?.det blev ett glatt av det hahaha

Anmäl
2007-11-26 16:41 #8 av: [LenaB]

lena1; Bra att du kunde finnas i skolan med din son. Jag gjorde det under en period jag med och det gick hur bra som helst. Det är ju tragiskt att man ska behöva sitta med i skolan pga detta. Men kan man göra det så är det ju toppen!Glad

Vh LenaB

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.