Allmänt

Mobbing bakom mordplaner.

2007-10-11 18:38 #0 av: [LenaB]

Svårt mobbad planerade mord på sina mobbare. Då har det gått långt!

Den 15-åriga flickan mobbades av sina klasskamrater. Tillsammans med 16-åringen planerade hon att mörda flera av dem som hämnd. Misstankarna kvarstår mot de båda ungdomarna, som nu vårdas av socialtjänsten.

- Det är en fråga om var de ska förvaras till utredningen är klar. Socialtjänsten har beslutat att gå in och göra ett omhändertagande. Men utredningen går vidare som vanligt, säger Karl-Åke Böregård, utredare på polisen i Falkenberg.
Misstankarna mot de båda kamraterna, en 15-årig flicka och en 16-årig pojke, kvarstår alltså. Men de kommer på grund av sin låga ålder inte att häktas i väntan på att förundersökningen blir klar.

De båda ska tillsammans ha förberett mord på flera av 15-åringens klasskamrater. Bakgrunden är att de båda ungdomarna som nu är brottsmisstänkta under en tid varit utsatta för mobbning, de planerade morden skulle alltså fungera som hämnd.

Förberedelserna uppdagades dock när de berättade om sina planer för en person som förde informationen vidare till ytterligare en person som i sin tur gick vidare med uppgifterna till polisen. Pojken och flickan greps och anhölls under tisdagen. Båda är misstänkta för förberedelse till mord.

Hur länge förberedelserna har pågått och hur långt framskridna planerna var vill kammaråklagare Sonja Seligmann inte uttala sig om.

Stina Berglund

031-62 40 00 stina.berglund@gp.se

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-10-11

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2007-11-06 08:30 #1 av: [LenaB]

Hur går en sån här utredning till? Man säger att de ska vårdas, hur går det till? Någon som vet? Det vore intressant att veta.

Lena.

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2007-11-07 22:46 #2 av: [LenaB]

Ligger det nu mobbing till grund för dessa barns planer så är det högst beklagligt. Varför har man inte reagerat tidigare på denna mobbing? Tragiskt att det kan gå så här långt.

Lena.

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2007-11-08 10:20 #3 av: [LenaB]

Här kanske man avvärjde något som kunde blivit i stíl med det som hände i Finland igår.

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl
2007-11-13 16:02 #4 av: Gronstedt

Jag måste säga att jag tycker det ska betraktas som en synnerligen förmildrande omständighet, om det är sant att hon/de varit utsatta för verklig mobbning!

Är det någon som tittar på mobbningen i samband med övrig utredning?

Anmäl
2007-11-13 17:38 #5 av: [LenaB]

Det kan man ju tycka, förstår hur du menar. Det handlar ju också om att här har offret gått över gränsen. Focus hamnar på den mobbade och det är inte bra.

Vad gäller utredningen så vet jag inte hur man ser på mobbningen som förekommit. Men jag utgår ju från att den tas i starkt beaktande. Här har mobbarna nått sitt mål lite omedvetet kan jag tycka. Nu har mobbarna blivit offer helt plötsligt och kommer säkert att utnyttja det så länge det går.

Det skulle vara intressant att ta reda på hur utgången ser ut i fall som detta. kanske går att ta reda på.

Vh Lena.

Vh LenaB sajtvärd www.mobbing.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.