Tips och råd

Uppsats om mobbning

2015-10-29 17:28 #0 av: Usagi_

Ska skriva en argumenterande text/uppsats om mobbning, men har suttit jättelänge och försökt komma på vad jag ska skriva.
Kommer endast skriva stödmeningar nu och sen formulera om de i häftet i skolan.
Men vad är intressant att veta?
Har skrivit lite faktabaserande saker, men vet inte vad jag ska skriva mer. Läraren sa att jag ska skriva lite fritt, helt allmänt vad jag tycker och tänker kring mobbning, men asså vet ju inte vad jag tycker mer än att mobbning är onödigt och ska inte finnas.

Anmäl
2015-10-29 17:33 #1 av: monstermash

Utveckla det så mycket du kan. 

Varför ska det inte finnas, varför är det onödigt? Du ska skriva argumenterande text så föreställ dig att någon faktiskt argumenterar emot och du behöver övertyga en mobbare om varför det är fel, vad det är som är jobbigt med det för offret osv. 


Anmäl
2015-10-29 18:07 #2 av: annia1

Usagi- det går en serie program på svt 1 på måndagar som heter morgans mission som handlar om mobbning i skolan. Det har varit dit personer och pratat om deras egen tid. Och inte säker på om det var nu i måndags eller förra måndagen som några elever fick träffa en mamma vars dotter begick självmord tack vare mobbningen. Kika på dom programmen så får du kanske lite tankar om vad du ska skriva.
Om du går in på morgans mission på svt play så ska du kunna se programmen.

Vill du diskutera politik och andra samhällsfrågor.
Kika då in på debatt

Anmäl
2015-10-29 18:09 #3 av: Usagi_

#1 Tack, ditt svar hjälpte mycket, faktiskt!
#2 Tack för tipset, ska absolut kika på det!

:)

Anmäl
2015-10-29 18:16 #4 av: Maria

Du kan ju dela upp det och försöka hitta svaren på varför man mobbar och vad en mobbare kanske tänker och tror sig kunna vinna på situationen.

Sedan kan du försöka se det ur den mobbades synvinkel och hur det faktiskt kan förstöra ett liv för någon.

/Maria

 

Anmäl
2015-10-31 13:59 #5 av: Usagi_

Tar tacksamt emot fler tips :)
Har kommit en bit nu, men texten ser inte alls bra nu och kommer inte på något mer :/

Ska kolla på Morgans mission på måndag.

Anmäl
2015-11-03 14:32 #6 av: Leramani

Mobbing uppstår i en grupp där det inte finns ett tryggt ledarskap.  Oavsett ålder och plats.  Vi behöver alla ett tryggt ledarskap,  vi är flockdjur. Finns inte det, så tar någon på sig ledartröjan och det är oftast inte den bästa ledaren, utan någon som är extra osäker och aggressiv, som sedan letar reda på n ågon som går att sätta sig på för att säkerställa sitt ledarskap och skapa ett tyst godkännande.

Anmäl
2015-11-12 08:14 #7 av: Gronstedt

#6: Har du stöd för den teorin, eller är det din egen?

Anmäl
2015-11-23 13:49 #8 av: Calcifer

#6 Inte nödvändigtvis, du skriver mycket som om det är rena fakta men egentligen har du inget som stöder det som fakta utan det verkar mer vara dina egna teorier och åsikter.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.